Σχ. Έτος 2023-2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα-Δράση: SaferInternetforkids– Γίνε Ήρωας του διαδικτύου
Δια ζώσης Ενημέρωση/παρουσιάση, Τρίτη 23 Απριλίου 2024– κα. Μπουλνακάκη Κατερίνα
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κασμά Κωνσταντίνα και Γιαννακοπούλου Γεωργία
 
Την Τρίτη 23 Απριλίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κα. Κατερίνα Μπουλνακάκη. ΤoΕλληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

Η κα. Μπουλνακάκη ενημέρωσε τους μαθητές της Δ1’  και Δ2΄ τάξης του σχολείου μας με πολύ απλό, περιεκτικό και διασκεδαστικό τρόπο για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, πώς να είναι με λίγα λόγια υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες. Τους μίλησε επίσης για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, με σκοπό την αποφυγή έκθεσής τους σε επικίνδυνες καταστάσεις, είτε από τη μεριά του θύτη είτε του θύματος, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ήδη από τις μικρές ηλικίες και εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτωντου Θεματικού Κύκλου «Ζω καλύτερα-Ευ ζην», της Υποθεματικής Ενότητας «Υγεία:Διατροφή- Αυτομέριμνα- Οδική Ασφάλεια», με τίτλο «Σερφάρω με ασφάλεια», το οποίο υλοποιήθηκε από τη Δ΄ τάξη του σχολείου μας (Δ1΄- Δ2΄) από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η συμμετοχή μας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2024)που διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου και στην οποία ήμασταν υποστηρικτές. Οι εκπαιδευτικοί, κα. Γιαννακοπούλου Γεωργία και κα. Κασμά Κωνσταντίνα, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης είναι πρεσβευτές του προγράμματος και πολλαπλασιαστές της γνώσης που έλαβαν από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση της κας. Μπουλνακάκη, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις προς την ομιλήτρια.

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Μπουλνακάκη για την εξαιρετική της παρουσίαση.