Σχ. Έτος 2023-2024

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Β1
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κούρου Καίτη

 

 

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Β1 επισκέφτηκαν το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ» κι έφτιαξαν πασχαλινά κουλουράκια και σοκολατάκια, ενώ πήραν συνέντευξη από τον κο Κώστα, υπεύθυνο του εργαστηρίου.


 Πραγματοποίηση δίωρου προγράμματος Συναισθηματικής Αγωγής
 
Οι Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Κούρου Αικατερίνη και Χριστοπούλου Σοφία
 

Στα πλαίσια του κύκλου «Ψυχική και συναισθηματική Υγεία-Πρόληψη» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Β’ τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 την Παραλία Ιερατικής και συμμετείχαν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες συναισθηματικής αγωγής.

Αφού συζήτησαν σε κύκλο για τα συναισθήματα που τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα και για εκείνα που τους προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία, έγραψαν σε πέτρες τα δυσάρεστα συναισθήματα και τις πέταξαν στην θάλασσα, τα δε ευχάριστα σε μπαλόνια και τα πήραν μαζί τους. Ύστερα, συζήτησαν για τη σπουδαιότητα ύπαρξης των ευχάριστων αλλά και των δυσάρεστων συναισθημάτων για τον άνθρωπο και τη ζωή του, καθώς και για τη σημασία της σωστής διαχείρισής τους. Στη συνέχεια  έγραψαν με πέτρες τα συναισθήματά τους στην άμμο και  έφτιαξαν χαρούμενα, λυπημένα και θυμωμένα προσωπάκια με βότσαλα. Στο τέλος, ζωγράφισαν πάνω σε μεγάλες πέτρες και έπαιξαν ελεύθερα με πέτρες προσπαθώντας να φτιάξουν τους πιο ψηλούς πύργους. Ήταν ένα όμορφο και εποικοδομητικό πρωινό!


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Οι Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χριστοπούλου Σοφία και Κούρου Αικατερίνη

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας. Οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν τα θεατρικά έργα που είχαν ετοιμάσει:

1.Ο Άη Βασίλης αρρώστησε (τμήμα Β’1)

2.Η Γέννηση του Χριστού (τμήματα Β’1 και Β’2)

3.Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (τμήμα Β’2)

Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές της Α’ τάξης, οι οποίοι τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.