Σχ. Έτος 2023-2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος

 

Η μελέτη του μυκηναϊκού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που αναπτύχθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την εποχή του χαλκού, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Μυκηνών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε  από κοντά τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού(τα κυκλώπεια τείχη, την πύλη των λεόντων, τον  θολωτό τάφο) και να ανακαλύψουμε  όλα αυτά τα υπέροχα εκθέματα που είχαμε γνωρίσει  μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της Ιστορίας μας.

Θαυμάσαμε την προσωπίδα του Αγαμέμνονα, την τοιχογραφία της Μυκηναίας, τα ειδώλια  της Μεγάλης Θεάς, τις πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής Β’, τα αγγεία τα οποία αντάλλασσαν οι Μυκηναίοι με πρώτες ύλες ,χρυσό, ασήμι, χαλκό, ελεφαντόδοντο και πολύτιμες πέτρες…

 

Ο μυκηναϊκός πολιτισμός αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμάς, τους μαθητές της Γ’ τάξης.

 

Χαράσσουν πάνω σε πηλό τα ονόματά τους στη Γραμμική Β’ 


Σχηματοποιήματα
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές του Γ2 διάβασαν σχηματοποιήματα και μελέτησαν τον τρόπο κατασκευής τους. Στη συνέχεια έφτιαξαν τα δικά τους ποιήματα  αυτής της μορφής με θέματα από τη φαντασία τους και τα ενδιαφέροντά τους! Στο τέλος όλα τα ποιήματα συγκεντρώθηκαν και τυπώθηκαν σε ένα μικρό βιβλία για την τάξη!


Επιτραπέζιο φιδάκι

 

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος

 

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της τάξης ασχολήθηκαν με την τοπική ιστορία και έμαθαν για τους μυθικούς ήρωες της περιοχής μας. Μιλήσαμε για θεούς, τέρατα και όντα που έζησαν ή πέρασαν από εδώ και που καθημερινά τα συναντάμε σε ονόματα δρόμων και αγάλματα στην πόλη μας. Έπειτα όλοι μαζί δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όπου οι αντίπαλες ομάδες προσπαθούν να φτάσουν στο τέλος του παιχνιδιού έχοντας όλους αυτούς στους ήρωες συμμάχους ή εχθρού τους στην προσπάθεια τους για τη νίκη!


ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

 

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος

 

Το κουζινοξωτικό ,το  μικρόσωμο πλασματάκι με τη σουβλερή μύτη και τα μεγάλα αυτιά(ένας από τους πολλούς ήρωες του σχολικού μας βιβλίου) παρακίνησε κι εμάς, τους μαθητές της Γ’ τάξης, να φτιάξουμε σοκολατένια γλειφιτζούρια. Αλήθεια,πόσο όμορφα νιώθεις ,όταν  συνεργάζεσαι και δημιουργείς!


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
ΤΑΞΗ Γ’
Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαρία Ελένη και Κωνσταντίνος Μοσχογιάννης 

Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, εμείς οι μαθητές της Γ’ τάξης , επισκεφτήκαμε ένα Εργαστήρι Κεραμικής στην Αθήνα. Είδαμε τον αγγειοπλάστη να φτιάχνει πήλινα αντικείμενα και γνωρίσαμε τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία. Ακούσαμε την ιστορία της πλαγγόνας , μιας κούκλας της αρχαιότητας που περνούσε σαν κειμήλιο από τη μητέρα στην κόρη και γίναμε για λίγο κι εμείς αγγειογράφοι ζωγραφίζοντας  σε ένα πήλινο πιάτο  το λιοντάρι της Νεμέας και χαράζοντας τα χαρακτηριστικά του. Φεύγοντας από το Εργαστήρι δεν παραλείψαμε να αγοράσουμε …και μια νεροσφυρίχτρα. Περάσαμε υπέροχα!

 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΖΛ 
 Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνος Μοσχογιάννης 

Στα πλαίσια των μαθημάτων  της Ιστορίας και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων οι μαθητές του Γ2 επιλέγουν έναν άθλο του Ηρακλή που έλαβε χώρα στον νομό  της Κορινθίας  (το λιοντάρι της Νεμέας και οι Στυμφαλίδες όρνιθες) και κατασκευάζουν παζλ μέσα από τις δικές τους ζωγραφιές πάνω στο θέμα.