Οι Δράσεις της Re-Battery για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Οι Δράσεις της Re-Battery για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Θεοδοσίου Μαρίνα

H Re-Battery ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), για την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 18 – 26 Νοεμβρίου- #EWWR 2023, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση, διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Κορίνθου.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς του 3ου και το 11ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, η θεατρική ομάδα της Re-Battery παρουσίασε σε περισσότερους από 300 μαθητές των δύο σχολείων την εκπαιδευτική παράσταση «Το Θαύμα της Ενέργειας» με τον Ρι-Μπαταρούλη και κάθε παιδί παρέλαβε το οικολογικό παραμύθι του Ρι-Μπαταρούλη. Οι μαθητές ταξιδέψαν στον μαγικό κόσμο της ανακύκλωσης, έμαθαν για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης μπαταριών, την προστασία του περιβάλλοντος και ενίσχυσαν στο έπακρο την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Η παράσταση και η διάθεση των παραμυθιών είναι ΔΩΡΕΑ της Re-Battery στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποιεί.

Παράλληλα η Γενική Διευθύντρια της Re-Battery κα Ζιώγου Ματίνα παρουσίασε στα παιδιά τα οφέλη της μπαταρίας του αυτοκίνητου και ενημέρωσε για την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση της, στο τέλος κύκλου ζωής της. Τους έδειξε τα στάδια της ανακύκλωσης μιας μπαταρίας και τους επισήμανε γιατί πρέπει να τις ανακυκλώνουμε!

Το παρόν στην Δράση ευαισθητοποίησης έδωσε και ο νεοεκλεχθέντας Δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων ο κ. Σταυρέλης Νίκος, ο οποίος ενημερώθηκε από την κα Ζιώγου σχετικά με την λειτουργία της Re-Battery.

Ο Ρι-Mπαταρούλης άφησε μία αποστολή έκπληξη.

Οι μικροί φίλοι της Re-Battery καλούνται να επιστρατεύσουν τους μαρκαδόρους τους, τις ξυλομπογιές τους ή τα πινέλα τους και να φτιάξουν ένα έργο με θέμα την ανακύκλωσης μπαταριών αυτοκινήτων! Ένα έργο που θα εμπνέει, ευαισθητοποιεί και θα πληροφορεί για την επικινδυνότητα των αποβλήτων μπαταριών! Τέλος, σε συνεργασία με τους με τους γονείς τους θα αναρτήσουν τα έργα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την διάδοση του μήνυμα για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης μπαταριών!

Με τις παραπάνω ενέργειες τα σχολεία συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό όπου η Re-Battery θα καταβάλει το χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής μονάδας, για αγορά εξοπλισμού που θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών. Οι όροι του διαγωνισμού που έχουν νικητές τα σχολεία, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Re-Battery.