Σχ. Έτος 2023-2024

 Πραγματοποίηση δίωρου προγράμματος Συναισθηματικής Αγωγής
οι  Υπεύθυνες  Εκπαιδευτικοί: Χριστοπούλου Σοφία και Κούρου Καίτη
 

Στα πλαίσια του κύκλου «Ψυχική και συναισθηματική Υγεία-Πρόληψη» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Β’ τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 την Παραλία Ιερατικής και συμμετείχαν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες συναισθηματικής αγωγής.

Αφού συζήτησαν σε κύκλο για τα συναισθήματα που τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα και για εκείνα που τους προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία, έγραψαν σε πέτρες τα δυσάρεστα συναισθήματα και τις πέταξαν στην θάλασσα, τα δε ευχάριστα σε μπαλόνια και τα πήραν μαζί τους. Ύστερα, συζήτησαν για τη σπουδαιότητα ύπαρξης των ευχάριστων αλλά και των δυσάρεστων συναισθημάτων για τον άνθρωπο και τη ζωή του, καθώς και για τη σημασία της σωστής διαχείρισής τους. Στη συνέχεια  έγραψαν με πέτρες τα συναισθήματά τους στην άμμο και  έφτιαξαν χαρούμενα, λυπημένα και θυμωμένα προσωπάκια με βότσαλα. Στο τέλος, ζωγράφισαν πάνω σε μεγάλες πέτρες και έπαιξαν ελεύθερα με πέτρες προσπαθώντας να φτιάξουν τους πιο ψηλούς πύργους. Ήταν ένα όμορφο και εποικοδομητικό πρωινό!

 


Οι σεισμοί
 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χριστοπούλου Σοφία

Στα πλαίσια του κύκλου «Φυσικές Καταστροφές-Πολιτική Προστασία» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  οι μαθητές του Β’2, της Α’ και της Γ’ τάξης ενημερώθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 από την κυρία Ιωάννα Δέδε (Γεωλόγο του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης ΟΑΣΠ) μέσω διαδικτυακής συνομιλίας για τους σεισμούς και τα μέτρα προστασίας από αυτούς. Στο τέλος της ομιλίας υπέβαλαν τις δικές τους ερωτήσεις και να έλυσαν τις απορίες τους.

Την επόμενη ημέρα είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στην πράξη σε πραγματικές συνθήκες, καθώς προκλήθηκε ο σεισμός των 5.7 ρίχτερ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Κόρινθο.
Σε συνέχεια της διαδικτυακής ενημέρωσης, οι μαθητές του Β’2 ασχολήθηκαν περαιτέρω με το φαινόμενο του σεισμού, ενημερώθηκαν για τη δομή της γης και τον τρόπο με τον οποίο προκαλούνται οι σεισμοί και παρακολούθησαν σχετικό υλικό από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ. Τέλος, ο μαθητής της τάξης μας Γιάννης Νικολάου κατασκεύασε με απλά υλικά έναν σεισμογράφο, τον οποίο παρουσίασε στους συμμαθητές του. Εκείνοι με τη βοήθειά του είχαν τη δυνατότητα να καταγράψουν σεισμούς και να πάρουν ο καθένας από ένα σεισμογράφημα. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Aποκριάτικες μάσκες

 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χριστοπούλου Σοφία

Την Τσικνοπέμπτη οι μαθητές του Β’2 ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους και τη δημιουργικότητά τους και έφτιαξαν πρωτότυπες αποκριάτικες μάσκες. Άλλες με τέμπερα, άλλες με δαχτυλομπογιές ή μαρκαδόρους και άλλες φτιαγμένες με κολάζ. Ήταν όλες πανέμορφες!  Καλές Απόκριες σε όλους!


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Οι Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χριστοπούλου Σοφία και Κούρου Αικατερίνη

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας. Οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν τα θεατρικά έργα που είχαν ετοιμάσει:

1.Ο Άη Βασίλης αρρώστησε (τμήμα Β’1)

2.Η Γέννηση του Χριστού (τμήματα Β’1 και Β’2)

3.Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (τμήμα Β’2)

Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές της Α’ τάξης, οι οποίοι τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


28η Οκτωβρίου

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χριστοπούλου Σοφία

Οι μαθητές του Β’2 γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με υπερηφάνεια και σεβασμό. Αφού ξαναθυμήθηκαν τα βασικότερα γεγονότα εκείνων των ημερών, εμπνεύστηκαν από αυτά και έφτιαξαν με συνεργασία σε ομάδες δικά τους έργα από πλαστελίνη. Έπειτα, κατασκεύασαν όμορφα στεφάνια δάφνης από χαρτόνι και απήγγειλαν με καμάρι τα ποιήματά τους.