Σχ. Έτος 2023-2024

 «Εξερευνώντας τους θησαυρούς του δάσους της Βελίνας» 
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το 
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον.
ΤΑΞΗ ΣΤ’
Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Τζώρτζης Κωνσταντίνος
Τζίνη Νικολέττα
Τσιλίκα Χρυσούλα
Πετράς Τιμόλαος

 

Το Κέντρο στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κλημεντίου-Καισαρίου (χώρος των κατασκηνώσεων) που ανακαινίστηκε και παραχωρήθηκε από το Δήμο Σικυωνίων .

Ο περίπατος στο δάσος έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν την μοναδική του ομορφιά.

Η υπεύθυνη του προγράμματος  κ. Γεωργία μας ξενάγησε και μας γνώρισε φυτά, θάμνους, δέντρα. Μάθαμε να προσανατολιζόμαστε , να μετράμε την ηλικία ενός δέντρου και να υπολογίζουμε το ύψος του . Απολαύσαμε τον καθαρό αέρα και το κελάηδημα των πουλιών κάνοντας πικ νικ σε ένα ολάνθιστο λιβάδι. Τα χρώματα και τα αρώματα μοναδικά!

Το δάσος της Βελίνας είναι ένα φυσικό, αυτοφυές δάσος. Έχει έκταση 2.211,2 στρέμματα. Και έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Δεν έχει καεί ποτέ!! Ανήκει στα μεσογειακά είδη δασών πεύκης με ενδημικά είδη μαύρης πεύκης.

Φιλοξενεί και μεγάλο αριθμό αλλά και σημαντικά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

 


Πρόγραμμα Ενσυναίσθησης
Αποδοχή της διαφορετικότητας, συμπερίληψη.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Τζώρτζης Κωνσταντίνος και Τζίνη Νικολέττα 

 

Η επίσκεψή μας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μας γέμισε με σκέψεις και πολλά συναισθήματα.

Αγάπη, σεβασμός, υποστήριξη και συμπαράσταση σε όλους!

Ξεναγηθήκαμε από τους υπέροχους δασκάλους τους στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους του σχολείου, παίξαμε με τους συμμαθητές μας Μπότσια και Γκόλμπολ ( παραολυμπιακά αθλήματα), γνωρίσαμε τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουν, ανακατέψαμε υλικά και φτιάξαμε μαζί τους τυρόπιτα και κέικ. Στις λίγες ώρες που μείναμε στο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον τους ,προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε, να γίνουμε φίλοι ,να μπούμε στη θέση τους και να δούμε τον κόσμο με τα δικά τους μάτια. Νιώσαμε πως αυτά τα παιδιά με τη απίστευτη δύναμη  που έχουν μέσα τους είναι αληθινοί ήρωες που μας εμπνέουν.

Μια εμπειρία μοναδική , ανεπανάληπτη!