Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου Σχ. έτος 2022-2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
ΣΤ’ ΚΑΙ Ε’ ΤΑΞΗ

Δύο σπουδαίοι δάσκαλοι , σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων, μας τίμησαν με την παρουσία τους με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου .

Μια ξεχωριστή εμπειρία η γνωριμία μας με τον κύριο Γιάννη Μπάρτζη και την κυρία Δέσποινα Στίκα . Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κύριο Μπάρτζη μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να γράφει τα βιβλία του. Μας προέτρεψε να γράφουμε και να διαβάζουμε κι εμείς και ίσως κάποιος από μας κάποτε να γίνει συγγραφέας.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Α’ τάξης και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) οι μαθητές της Α’ τάξης γιόρτασαν την ημέρα με πολλές και διαφορετικές δράσεις. Αφού παρακολούθησαν μια σχετική παρουσίαση για τη γιορτή και τον παραμυθά στον οποίο είναι αφιερωμένη η ημέρα αυτή (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), έπαιξαν κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με αινίγματα από κλασσικά παραμύθια στο προαύλιο του σχολείου. Επίσης, συμμετείχαν σε ενδοσχολικές δράσεις με τις συγγραφείς κυρία Δέσποινα Στίκα και κυρία Ραβάνη Φωτεινή. Παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία στους συμμαθητές τους και έφτιαξαν ομαδικές παραμυθοσαλάτες.