ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ
Οι μαθητές της Δ’1 τάξης διαβάζουν παιδική λογοτεχνία, εμπνέονται και δημιουργούν.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ελένη Μαρία
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ
Ένα θεόρατο καρπούζι που φύτρωσε ψηλά στον ουρανό της κοσμολάλητης Πόλης στάθηκε η αφορμή να δημιουργηθεί μια θαυμαστή φιλία ανάμεσα σε δυο παιδιά.
Ο ένας ήταν ο μοναχογιός του άρχοντα της Χώρας του Αμάραντου Χαμόγελου, που ήταν και ο κλέφτης των καρπουζιών και ο άλλος ήταν ο μικρός γιος του φούρναρη με την καλαμένια φλογέρα ,που τόλμησε να κρυφτεί μέσα στο καρπούζι για να δει και να μάθει τον κλέφτη.
Οι μαθητές εντυπωσιάζονται από τη δύναμη της φιλίας και αποφασίζουν να γράψουν για τον δικό τους φίλο στις σελίδες ενός μικρού βιβλίου.
Πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα βιβλία των παιδιών:
https://flipbookpdf.net/web/site/d791c83eea3b87728334d9f8ab6dab9b1136db17202411.pdf.html
17 Νοέμβρη 1973
«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλάει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων…»
Δεκαοχτάχρονα παιδιά τολμούν να αντισταθούν στο τυραννικό καθεστώς , αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και βροντοφωνάζουν:
«ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
17 Νοέμβρη 2024
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, 51 χρόνια μετά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μαθητές της Δ’ τάξης και τους παρακινεί να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν, να γράψουν συνθήματα…να δημιουργήσουν.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ελένη Μαρία και Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΟΥ 1940
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ελένη Μαρία
Οι μαθητές της Δ1’ τάξης γνωρίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνης της εποχής .Μαθαίνουν τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Έλληνας φαντάρος πολεμώντας για την ελευθερία στα δύσβατα βουνά της Πίνδου , εντυπωσιάζονται από το θάρρος και την ανδρεία του, εμπνέονται και δημιουργούν…το ημερολόγιό του .
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ
Δ ΤΑΞΗ
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ελένη Μαρία και Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος
Μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή ημέρα διαλέξαμε εμείς οι μαθητές της Δ’ τάξης για να επισκεφτούμε το ιερό του Δία στην Αρχαία Νεμέα.
Μετά από μια όμορφη διαδρομή ανάμεσα στους αμπελώνες της περιοχής φτάσαμε στον προορισμό μας. Μόλις αντικρίσαμε τον ναό του Δία εντυπωσιαστήκαμε από το μέγεθός του. Μάθαμε πως σε αυτό το οικοδόμημα έσμιγαν και οι 3 αρχιτεκτονικοί ρυθμοί της αρχαιότητας-δωρικός, ιωνικός και κορινθιακός- και γνωρίσαμε τα κύρια μέρη ενός αρχαίου ναού.
Μέσα στο μουσείο θαυμάσαμε τα ευρήματα των ανασκαφών και αναρωτηθήκαμε πώς κατάφεραν να διατηρηθούν στον χρόνο. Αυτά που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον μας ήταν τα διάφορα είδη αγγείων, ένας ανθρώπινος σκελετός, τα μικρά ειδώλια σε σχήμα φ και ψ και τα χρυσά κοσμήματα.
Δε θα μπορούσαμε να φύγουμε από την περιοχή χωρίς να επισκεφτούμε το στάδιο στο οποίο διεξάγονταν τα Νέμεα, αθλητικοί αγώνες της αρχαιότητας. Χαρήκαμε πολύ όταν οι δάσκαλοί μας μάς πρότειναν να αγωνιστούμε στο τρέξιμο για ένα στεφάνι αγριοσέλινου!
Περάσαμε υπέροχα!