«Γιορτή γαλακτοκομικών προϊόντων» Α’ ΤΑΞΗ
Στα πλαίσια του κύκλου της Διατροφής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα πρωτάκια πήραν μέρος στη γιορτή των γαλακτοκομικών προϊόντων που διοργανώθηκε από τα τμήματα της Α’ τάξης, ενημερώθηκαν για τα διαφορετικά προϊόντα και τη θρεπτική τους αξία, δοκίμασαν μερικά από αυτά και συμπλήρωσαν την διατροφική πυραμίδα.
Αφού μιλήσαμε αναλυτικά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και για τα διαφορετικά είδη γάλακτος, γιαουρτιού, τυριών κτλ, οι μαθητές της Α’ τάξης και των δύο τμημάτων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γιαούρτι (με μέλι ή βρώμη), τυριά συνοδευόμενα με κριτσίνια και λαχανικά και φυσικά…κεφίρ, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις! Για ακόμη μια φορά οι μικροί μαθητές μας ήταν ανοιχτοί στις δοκιμές και βγήκαν κερδισμένοι! Γνώρισαν τρόφιμα που δεν ήξεραν, όπως το κεφίρ και δοκίμασαν άλλα με διαφορετικές συνταγές.
Τελειώνοντας, συμπληρώσαμε τη διατροφική πυραμίδα και εξηγήσαμε γιατί τοποθετούμε τα τρόφιμα κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χριστοπούλου Σοφία και Παρασκευοπούλου Αναστασία