Σχ. Έτος 2022-2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή της Α’ τάξης στο Λουτράκι Κορινθίας. Πρώτος σταθμός ήταν το Εργαστήριο λουκουμιών «Τα Γεράνεια», όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του γλυκού, να μάθουν για τα συστατικά του και τη διατροφική του αξία και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησης κανόνων υγιεινής κατά την παραμονή τους στο εργαστήριο (φόρεσαν σκουφάκι στα μαλλιά, δεν επιτρεπόταν να αγγίζουν τις μηχανές και τα τρόφιμα κτλ). Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Εργαστήριο ζυμαρικών και χυλοπιτών «Βλάχα Α.Ε.» , όπου μέσα από τη φιλόξενη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του χώρου οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τα στάδια παραγωγής της χυλοπίτας. Στο τέλος, μας μοίρασαν δώρο από μια συσκευασία χυλοπίτες. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν τα θερμά λουτρά (Thermal Spa), όπου η υπεύθυνη της επιχείρησης μάς ξενάγησε στους χώρους και μας μίλησε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα πλεονεκτήματα των ιαματικών λουτρών. Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και μόνο κατά την άφιξή μας στο σχολείο έριξε μια μικρή βροχούλα…


Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Στ’ τάξης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη Κορίνθου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας- Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Κτήμα Παλυβού – Οινοποιείο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΝΕΑ

Η Στ’  τάξη ( 1ο και 2ο τμήμα ) επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τενέας.  Με την βοήθεια των εθελοντών αρχαιολόγων ξεναγηθήκαμε στον χώρο. Τα παιδιά συμμετείχαν στην ανασκαφή, γνώρισαν τα στάδια και την διαδικασία που ακολουθείται για την συντήρηση των ευρημάτων ως την στιγμή που θα τοποθετηθούν στις προθήκες των αρχαιολογικών μουσείων. Συγκινήθηκαν από την προσφορά των εθελοντών αρχαιολόγων και ευχήθηκαν να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι την προσπάθεια για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εμπειρία που έζησαν μοναδική!