Σχ. Έτος 2022-2023

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ
Α’ ΤΑΞΗ

Στα πλαίσια της Ενότητας «Ερευνούμε το Περιβάλλον-Τα ζώα του τόπου μου» οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν την Πέμπτη 11 Μαΐου τη Δημοτική Πινακοθήκη της περιοχής μας και πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα ζώα στην τέχνη». Η γλυκομίλητη κυρία Ζέτα εξήγησε στα παιδιά τα βασικά, τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα, τους μίλησε για το φόντο στους πίνακες ζωγραφικής, για τα διαφορετικά υλικά πάνω στα οποία μπορούμε να ζωγραφίσουμε και τους ξενάγησε στους όμορφους πίνακες της έκθεσης. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή επίσκεψη έκλεισε με το κρυφτό «γάτες και σκύλοι»!

Στη συνέχεια, με αφορμή τον κύκλο της Ανακύκλωσης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές επισκέφτηκαν την μικρή παραλία της Ιερατικής, όπου συμμετείχαν σε δραστηριότητες για την Ανακύκλωση: Φόρεσαν γάντια μιας χρήσεως και καθάρισαν την παραλία από τα σκουπίδια διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα από τα κοινά σκουπίδια. Στη συνέχεια έγραψαν οικολογικά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και διάλεξαν πέτρες, τις οποίες ζωγράφισαν όμορφα. Φεύγοντας από την παραλία πήραν μαζί τους τα σκουπίδια και τα πέταξαν στους κατάλληλους κάδους. Ήταν μια όμορφη και εποικοδομητική ημέρα!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
Α’ ΤΑΞΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Α’ τάξης και της ενότητας «Ο πολιτισμός μας» της Μελέτης Περιβάλλοντος τα πρωτάκια του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής μας την Πέμπτη 27 Απριλίου. Η φιλόξενη κυρία Ράνια, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, μάς ξενάγησε στους χώρους της. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τους κανόνες συμπεριφοράς σε μια βιβλιοθήκη, πληροφορήθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού ενός βιβλίου και είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν βιβλία και να τα ξεφυλίσσουν στο μικρό αναγνωστήριο του παιδικού τμήματος. Ακόμη, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η καθημερινότητα στην αρχαία Κόρινθο», όπου γνώρισαν τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα ελληνόπουλα στην αρχαία Ελλάδα, τον τρόπο ντυσίματός τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και άλλα πολλά. Στο τελείωμα της επίσκεψής μας η κυρία Ράνια μάς έκανε μια μικρή βόλτα με τη σβούρα της βιβλιοθήκης. Ήταν ένα όμορφο πρωινό για όλους μας!

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΤ’ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές της Στ’ τάξης επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο. Στην ξενάγησή τους στο μουσείο η υπέροχη κυρία Διοτίμα Λιαντίνη.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Α’ ΤΑΞΗ

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή της Α’ τάξης στο Λουτράκι Κορινθίας. Πρώτος σταθμός ήταν το Εργαστήριο λουκουμιών «Τα Γεράνεια», όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του γλυκού, να μάθουν για τα συστατικά του και τη διατροφική του αξία και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησης κανόνων υγιεινής κατά την παραμονή τους στο εργαστήριο (φόρεσαν σκουφάκι στα μαλλιά, δεν επιτρεπόταν να αγγίζουν τις μηχανές και τα τρόφιμα κτλ). Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Εργαστήριο ζυμαρικών και χυλοπιτών «Βλάχα Α.Ε.» , όπου μέσα από τη φιλόξενη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του χώρου οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τα στάδια παραγωγής της χυλοπίτας. Στο τέλος, μας μοίρασαν δώρο από μια συσκευασία χυλοπίτες. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν τα θερμά λουτρά (Thermal Spa), όπου η υπεύθυνη της επιχείρησης μάς ξενάγησε στους χώρους και μας μίλησε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα πλεονεκτήματα των ιαματικών λουτρών. Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και μόνο κατά την άφιξή μας στο σχολείο έριξε μια μικρή βροχούλα…


Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Στ’ τάξης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη Κορίνθου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας- Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Κτήμα Παλυβού – Οινοποιείο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΝΕΑ

Η Στ’  τάξη ( 1ο και 2ο τμήμα ) επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τενέας.  Με την βοήθεια των εθελοντών αρχαιολόγων ξεναγηθήκαμε στον χώρο. Τα παιδιά συμμετείχαν στην ανασκαφή, γνώρισαν τα στάδια και την διαδικασία που ακολουθείται για την συντήρηση των ευρημάτων ως την στιγμή που θα τοποθετηθούν στις προθήκες των αρχαιολογικών μουσείων. Συγκινήθηκαν από την προσφορά των εθελοντών αρχαιολόγων και ευχήθηκαν να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι την προσπάθεια για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εμπειρία που έζησαν μοναδική!