ΣΤ2 2022-23

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Αποχαιρετίσαμε το Δημοτικό Σχολείο δημιουργώντας τους δικούς μας ξεχωριστούς, μοναδικούς πίνακες συνδυάζοντας την τεχνική του ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ και την ζωγραφική. Και θαύματα ξεπήδησαν από τα χέρια των παιδιών ! Η έμπνευσή τους και το ταλέντο τους ανεξάντλητα ! Υπέροχα παιδιά !

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και ΣΚΙΤΣΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
  Μαθήτριες: Γεωργοπούλου Δέσποινα, Μπάρτζη Άννα , Παγώτση Νικολέττα, Παπαγιανοπούλου Λουίζα και Πιπίνη Αικατερίνη – Μαρία.
 
Βραβείο στη μαθήτρια ! Αικατερίνη – Μαρία Πιπίνη για το έργο της από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

ΈΠΑΙΝΟΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  ΣΤΟ ΣΤ2


Πρωτομαγιά στην τάξη μας με δυο υπέροχα στεφάνια .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Δύο σπουδαίοι δάσκαλοι , σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων, μας τίμησαν με την παρουσία τους με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου .

Μια ξεχωριστή εμπειρία η γνωριμία μας με τον κύριο Γιάννη Μπάρτζη και την κυρία Δέσποινα Στίκα . Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κύριο Μπάρτζη μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να γράφει τα βιβλία του. Μας προέτρεψε να γράφουμε και να διαβάζουμε κι εμείς και ίσως κάποιος από μας κάποτε να γίνει συγγραφέας.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στην ξενάγησή μας στο μουσείο η υπέροχη κυρία Διοτίμα Λιαντίνη.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!

 


Το πέταγμα του χαρταετού στο σχολείο μας!

Τριών Ιεραρχών.
Κατασκευή σελιδοδείκτη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Οι δημιουργίες των παιδιών της Στ΄ τάξης για τα Χριστούγεννα, ανταλλαγή δώρων και οι ευχές τους. Η καρδιά και η ψυχή μας ας πλημμυρίσουν από το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου! Αγάπη και Ειρήνη! Και ο καινούριος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία, δημιουργία και χαρά!


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΨΩΜΙ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Στ’ τάξης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη Κορίνθου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας- Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Κτήμα Παλυβού – Οινοποιείο.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΝΕΑ

Η Στ’  τάξη ( 1ο και 2ο τμήμα ) επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τενέας.  Με την βοήθεια των εθελοντών αρχαιολόγων ξεναγηθήκαμε στον χώρο. Τα παιδιά συμμετείχαν στην ανασκαφή, γνώρισαν τα στάδια και την διαδικασία που ακολουθείται για την συντήρηση των ευρημάτων ως την στιγμή που θα τοποθετηθούν στις προθήκες των αρχαιολογικών μουσείων. Συγκινήθηκαν από την προσφορά των εθελοντών αρχαιολόγων και ευχήθηκαν να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι την προσπάθεια για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εμπειρία που έζησαν μοναδική!