ΕΝΑΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΟΣΧΟΥΛΑ

Οι μαθητές κατασκεύασαν τον δικό τους Αρλεκίνο, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στο κείμενο «Ένας Αρλεκίνος από χαρτί» στην 9η Ενότητα της Γλώσσας. Τα παιδιά σχεδίασαν το σώμα του, το οποίο αποτελείται από πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα, έκοψαν τα κομμάτια, τα κόλλησαν σε χρωματιστά χαρτιά, διακόσμησαν τον Αρλεκίνο τους και… το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!!


ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ KANDINSKY

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι μαθητές δημιούργησαν τους δικούς τους κύκλους με πολύχρωμα χαρτόνια βασιζόμενοι στο έργο του Ρώσου ζωγράφου Wassily Kandinsky, πρωτοπόρου της αφηρημένης τέχνης και διακόσμησαν την τάξη τους. Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τη σύγχρονη τέχνη, στην οποία κυριαρχούν οι γραμμές, τα γεωμετρικά σχήματα, τα χρώματα και να δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο με κύκλους, έχοντας ως οδηγό τη φαντασία τους.


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι μαθητές, βαδίζοντας στα χνάρια των μαθητών του Γάλλου παιδαγωγού Célestin Freinet, έγιναν συγγραφείς και έφτιαξαν τα δικά τους «Μικρά (λογοτεχνικά) Βιβλία», επιμελήθηκαν την εικονογράφηση, σχεδίασαν το εξώφυλλο και παρουσίασαν τα βιβλία τους στην ολομέλεια της τάξης. Στόχος της δραστηριότητας ήταν τα παιδιά να λειτουργήσουν αυτόνομα, να εκφραστούν ελεύθερα, να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της γραφής.


 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ……. ΣΤΟ………ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!!!!!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ- ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΟΣΧΟΥΛΑ

 

Τα παιδιά, σαν μικροί ελαιουργοί ανακαλύπτουν την ελιά…. ένα σύμβολο πολιτισμού και υγείας για την Ελλάδα, στην 7η ενότητα στο βιβλίο της γλώσσας τους. Μαθαίνουν την ιστορία της ελιάς, τη διαδικασία καλλιέργειας και τις διατροφικές ιδιότητές της στην υγιεινή διατροφή. Γι΄ αυτό λοιπόν με χαρά και μεράκι δοκίμασαν λάδι με ρίγανη και ψωμί και έμειναν κατενθουσιασμένα!!!!!!!!